RAUXA

septiembre 9, 2010

PASEO TURÍSTICO POR EL PUERTO.- (La Foto Quincenal)

V E N E C I A

Esta foto la tomé desde el “Yellow Catamaran”, el barco amarillo que ofrece a los turistas una visita guiada por el puerto de Maó. El paseo fue divertido y nos permitió ver muchos de los rincones de la bahía desde una perspectiva diferente.

VENECIA es una de las casas más conocidas de la zona y se llama así, porqué al estar literalmente en el agua recuerda las casas venecianas.

Situada en zona marítima es de propiedad estatal, pero se hizo famosa por ser durante muchos años la residencia estival de Sir Richard Branson, propietario de la discográfica Virgin, cuyos padres poseían una concesión sobre la finca desde la década de los sesenta.

7 comentarios »

 1. Solo falta la barca aparcada en el puerta. De cambio el Gondolero y todo lo demás por un buen motor fuera borda de estos que levantan la proa de la embarcación al tocarle el clítoris, y dejan un montón de esperma a popa marcando el rumbo certero de una nave sin ningún cañón por banda pero con mucha humanidad en si interior.

  Comentario por xarbet — septiembre 9, 2010 @ 1:40 pm

 2. ¡Qué pasada, qué envidia, qué humedad!!! 😀

  Comentario por Nynaeve — septiembre 9, 2010 @ 1:50 pm

 3. Tea ha salido con un tono ajado, como de foto de hace muchos años, que está genial. Y el sitio ni te cuento.

  Comentario por Antton — septiembre 10, 2010 @ 9:17 pm

 4. Cristina, quina meravella de casa, al mig del port. No conec Mahó, però és un viatge que tinc pendent perquè li he sentit dir tant a mon pare sobre la seua estada allà com a conseqüència de la mili que, ara que ja no el tinc, em fa goig passar-me.

  Comentario por Francesc J. Lopez — septiembre 19, 2010 @ 9:11 pm

  • Bon dia, Francesc. La història del topònim de Maó és llarga i complicada perquè el tema s’ha polititzat fins a l’absurd.
   Quan els lingüistes varen aprovar tots els topònims de la Comunitat, en el cas de Maó es va optar per seguir les normes de supressió de les hacs intervocàliques i la “h” del topònim va caure com moltes d’altres.
   En el seu moment es va decidir aquesta opció, malgrat que els antics escuts del municipi posessin Maho, i suposo que hi hauria raons de pes per fer-ho. A més, si la suposada utilitat de la “h” era marcar el hiatus, doncs servia de ben poc donat que nosaltres no pronunciem Ma-o sinó Mo, per tant resulta una lletra inútil que només serveix per fer bonic.
   D’açò fa ja més de vint anys i la gent ha anat utilitzant Maó sense més problemes, és a dir, a nivell popular va ser acceptat. Però en canvi no fou oficialitzat fins fa un parell o tres d’anys, per motius polítics… els regidors del PP n’estaven en contra i no s’aconseguia la majòria suficient per fer-ho.
   Avui dia oficial i tot, segueix patint el rebuix de la dreta que organitza una creuada en favor de la “h” cada cop que s’apropen les eleccions locals.
   A mi el que em fa més fàstic de tot és que la majoria d’aquests defensors de la suposada menorquinidad de la “h” són els que escriuen en castellà i els qui no tenen cap interès en afavorir cap tipus de política de normalització lingüística.
   Sento haver-me allargat tant, però, amic meu, el tema ho és. Una abraçada!!

   Comentario por Rauxa — septiembre 20, 2010 @ 2:06 pm

 5. Apreciat Francesc, suposo que na Cristina t’ho explicarà millor que jo, però el topònim correcte es Maó, sense hac. Malgrat que alguns grups afins al PP insisteixin en posar-la. I si no, pregunta-li a Sant Gooogle. Salut

  Comentario por xarbet — septiembre 20, 2010 @ 11:48 am

 6. Cristina, no saps com t’agraesc l’aclariment i la claredat de la teua explicació lingüística i política. Realment és una h innecessària i que no aporta informació; com Serrat canta, reproduint la forma del vostre parlar, Mô és més genuí. No sé què em va produir el lapsus; potser les cartes del pare, escrites en una barreja de valencià i castellà, condicionat ell i el nom de la ciutat per la situació política d’aleshores.
  Una abraçada

  Comentario por Francesc J. Lopez — septiembre 21, 2010 @ 12:21 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

A %d blogueros les gusta esto: